- hamham
- Jak vaříme
- V profi kuchyni
V profi kuchyni
Hlavou a tělem kuchyně jsou naši zaměstnanci, kteří jsou prefesionály v potravinářském oboru. Posledních 10 let se věnujeme vaření a prodeji chlazených hotových jídel. Naše receptury a pracovních postupy v kuchyni vycházejí z tradičních norem.
Kde je naše kuchyně?
Naše základna – kuchyně, kde připravujeme a vaříme jídla, se nachází nedaleko Hradce Králové. V principu se neliší od běžné kuchyně. Taky tam máme hrnce, pánve, sporáky, vařečky, nože, prkýnka, šufánky, lednice a mrazáky. Jen je to všechno daleko větší a objemnější.
Naše principy
Teď bych Vám chtěl popsat několik základních principů, které dodržujeme a jejichž cílem jsou kvalitní a poctivá jídla.
Když to vezmu od základu, tak je samozřejmé, že naše kuchyně je certifikovaná systémem HACCP. To je pro nás povinnost.
Vytvoření a zavedení systému HACCP je vyžadováno povinně u všech výrobců potravin na základě Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004 o hygieně potravin. Tento systém je určen pro všechny potravinářské podniky zajišťující výrobu, zpracování a distribuci potravin a také pro podniky, které svými produkty do potravinového řetězce vstupují (zemědělství, výroba obalů, apod.). Certifikace systému HACCP je prokazatelným potvrzením funkčnosti a efektivity zavedeného systému HACCP. (Zdroj: Wikipedia)
Jsme pedanti na výběr, skladování a zpracování surovin. Je to sice jedna krátká věta, ale za ní je schovaná spousta pečlivé práce. Protože děláme s organickým materiálem, masem, zeleninou, ovocem, mlékem, kořením, tak je Vám všem jasné, že toto není železářství. Vše se musí přesně hlídat. To znamená, nejen vše řádně označit, uskladnit ve správné teplotě a dohlížet na to, ale dbát i na důležité procesy při kuchyňské přípravě surovin.
A když už to máme všechno na skladě, tak se jde vařit. Naši šéfkuchaři přesně hlídají, aby ve všech jídlech byly ty správné ingredience ve správném poměru. Jídla jsou pak správně uvařená a zůstaly v nich všechny minerály a co nejvíce vitamínů. Aby jídla krásně voněla a skvěle chutnala. Po uvaření se vše musí naporcovat zabalit a uskladnit.