- hamham
- Jak vaříme
Jak vaříme
Hlavou a tělem kuchyně jsou naši zaměstnanci, kteří jsou prefesionály v potravinářském oboru. Posledních 10 let se věnujeme vaření a prodeji chlazených hotových jídel. Naše receptury a pracovních postupy v kuchyni vycházejí z tradičních norem. více
Trvanlivost našich jídel je až 60 dnů od data výroby, je to jedna z nejdůležitějších vlastností našich jídel.
Nepřidáváme konzervanty, nesterilujeme, my nevaříme konzervy. Víte, že konzerva nemusí být v plechovce? Jsou jich plné obchody. více
Hotové jídlo? Tak to je instantní polévka v prášku, přesolené čínské nudle a něco zabalené ve fólii napráskané emulgátory, konzervanty a škrobem. Nezdravé, ale rychlé... Tak tohle asi napadne skoro každého, když slyší o hotovce s rychlou přípravou. Víte však o tom, že to tak vůbec být nemusí? U nás se snažíme o to, aby hotová jídla přišla o nehezké stigma a připravujeme je zdravě a s láskou. Bez náhražek, ručně a z poctivých surovin. Jak to děláme? A jak je to vlastně s těmi prokletými konzervanty a náhražkami? více
Toto je pro nás vážné téma. My sami chceme vařit jídla která jsou hodnotná a chutná, ze základních dobrých surovin. V podstatě, jako Vy doma, nebo kuchař v restauraci. Ale i Vy a i ten kuchař v restauraci chce do španělského ptáčka dát párek a slaninu a do čočkové polévky uzený. A to je problém dnešního dne. více
Živiny, neboli nutriční hodnoty. Mezi ty hlavní počítáme: bílkoviny, tuky, sacharidy – cukry, minerální látky a vitamíny. více
Vaříme pod kontrolou Státní veterinární správy a pod systémem HACCP (Systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů (Hazard Analysis and Critical Control Points, HACCP) ve výrobě potravin je jeden ze základních nástrojů, jak účinně předcházet rizikům ohrožujícím bezpečnost potravin. více
Chceme narovnat pohled na hotové pokrmy. Dokázat, že se dá vařit poctivé a chutné jídlo s dlouhou trvanlivostí. Pro každý den. více
Porce našich jídel jsou opravdu poctivé. Vždy se snažíme dávat více omáčky, než je běžná norma. více